Orehovo olje (250 ml)

Orehovo olje (250 ml)

15,00

Kakovostno orehovo olje je hladno stiskano iz najkvalitetnejših orehovih jedrc. Olje je zlato rumene barve, čistega, lahkega in blagega okusa ter prijetne arome po orehovih jedrcih in je stisnjeno iz najkvalitetnejših orehovih jedrc.

Orehovo olje tako dragoceno in zdravilno, da ga nekateri imenujejo kar “tekoče zlato”.

Orehovo olje je narejeno iz slovenskih orehov pridelanih v našem nasadu in hladno stiskano (KMG-MID kmetije: 100513263).

Smo člani Slovenskega strokovnega društva lupinarjev. Naši orehi spadajo pod blagovno znamko »Slovenski oreh«, ki zagotavlja, da so orehi najvišje kakovostni in pridelani v Sloveniji

Ni na zalogi

Opis

Hladno stiskano olje je zlato rumene barve, čistega, lahkega in blagega okusa ter prijetne arome po orehovi jedrcih. Kakovostno orehovo olje je hladno stiskano iz najkvalitetnejših orehovih jedrc. Olja pridobljena na drugačen način so temnejša in v aromi zaznamo okus po praženih orehih.

Orehovo olje vsebuje veliko vitaminov A, D, E in K ter je zelo bogato z omega 3 maščobnimi kislinami.

Olje vsebuje približno 9% nasičenih maščobnih kislin, 18% enkrat nenasičenih maščobnih kislin in 68% nenasičenih maščobnih kislin od katerih prevladujejo dvakrat nenasičene, omega 6 maščobne. Delež trikrat nenasičene, omega 3 linolenske kisline je razmeroma visok (približno 13 odstotkov vseh maščobnih kislin).

Več o orehovem olju – Orehovo olje, balzam za zdravje in brbončice

Orehovo olje shranjujemo v temnem, hladnem in suhem prostoru.

Orehovo olje je narejeno iz slovenskih orehov pridelanih v našem nasadu in hladno stiskano (KMG-MID kmetije: 100513263).