Cene

Cene v spletni trgovini veljajo izključno za spletno trgovino. Pridružujemo si spremembo cen, brez predhodne najave. Dopuščamo možnost nenamerne človeške napake.

Stroški pošiljanja po Sloveniji

Stroški pošiljanja jih prištevamo h kupnini in so razvidni iz računa oz. ponudbe.

Pošiljke pošiljamo s Pošto Slovenije (cene vsebujejo 22% DDV):

Plačilo

Gotovinsko plačilo ob dostavi Pošte Slovenije

Plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga, ki ga dostavi Pošta Slovenije. Plačati morate celoten znesek. Stranka plača Pošti Slovenije tudi provizijo.

Ponudba

Na podlagi vašega naročila, v najkrajšem možnem času prejmete ponudbo. Tako se izognete plačilu provizije Pošti Slovenije. O plačilu nas obvezno obvestite preko elektronske pošte (info@oreh.si) saj so vse ponudbe do potrditve plačila zgolj informativne narave.

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 3-7 delovnih dni po prejetem naročilu. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok odvisen od dobavitelja. V vsakem primeru vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali na vaš podani telefon.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da nas v 14 dneh po prejemu blaga pisno obvesti o odstopu od pogodbe in sicer na e-naslov:  info@oreh.si. Prav tako priloži tudi kopijo računa. Podjetje (prodajalec) nosi odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v enem letu od prevzema blaga v skladu z določbami ZVPOT. Pravica do odstopa od pogodbe: Skladno s 43. člen Zakona o varstvu potrošnikov ima kupec pravico do odstopa od pogodbe v 14 dneh, ne da bi navedel razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora kupec nepoškodovanega vrniti podjetju najkasneje v štirinajstih dneh po sporočilu o odstopu. Reklamacije sprejemamo izključno ob predložitvi reklamiranega blaga in računa.

Ob vračilu morajo biti izdelki nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjen in v originalni embalaži. Vračilu je potrebno priložiti kopijo original računa. Kupec mora blago vrniti po pisnem sporočilu na naslov: OREH, Aleš Pliberšek s.p., Zavrh 9, 2232 Voličina. Stroške vračila blaga krije kupec, razen v primeru upravičene reklamacije (poškodba izdelka,…)

Prodajalec se obvezuje, da bo vračilo kupnine iz naslova od nakupa izvedel v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo tukaj.

Reklamacije v garancijskem roku

Za vse artikle velja garancija po pogojih proizvajalca in sicer 12 mesecev. Potrošni material in pokvarljivi izdelki nimajo garancije.

Proizvajalec jamči, da bo izdelek brezhibno služil svojemu namenu, če se boste ravnali po danih navodilih. Garancijo uveljavljate neposredno pri prodajalcu. Proizvajalec jamči, da bo na svoje stroške odpravil pomanjkljivosti oziroma napake na izdelku. Če reklamacijo uveljavljate v trgovini, kjer ste izdelek kupili, ga morate obvezno dostaviti v primerni embalaži skupaj z garancijskim listom in računom. Rok za odpravo napak v garancijski dobi je 45 dni od dneva prejema reklamacije. Garancijski rok začne teči z dnem nakupa izdelka.

Garancija ne velja, če se ugotovi da je kupec z izdelkom ravnal nepravilno ali malomarno, če je okvara posledica višje sile (strela) ali mehanske poškodbe s strani kupca. Garancija ne velja, če kupec ne predloži pravilno izpolnjenega garancijskega lista oziroma računa za izdelke, za katere se ne izdaja specifičnega garancijskega lista.

Če ste kupili izdelek direktno pri našem podjetju, na izdelku se je pojavila napaka in izdelek je v garancijskem roku, imate možnost izdelek reklamirati. Kopirajte si reklamacijski obrazec in ga v celoti izpolnite. Priložite ga k reklamiranemu izdelku in skupaj pošljite na naš naslov. Reklamacija bo rešena v zakonskem roku.

Poškodbe pri transportu

Kupec je dolžan pri prevzemu pošiljke praviloma pregledati njeno vsebino. V primeru poškodb pošiljke je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) prinesti na lokalno pošto Slovenije in skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni zapisnik o poškodbi pošiljke. Kupec bo odstopil pošiljko, ki bo skupaj z uradnim zapisnikom na stroške pošte poslana na naslov Pošte Slovenije, 2000 Maribor. Po prejemu poškodovane pošiljke bo Pošta Slovenije obvestila prodajalca, ki bo v najkrajšem roku poslal kupcu nov izdelek oz. pošiljko.

Stvarne napake

Prodajalec nosi odgovornosti za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v enem letu od prevzema blaga,  v skladu z ZVPOT. Potrošnik lahko uveljavlja pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine eno leto, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napak, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek. V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve iz prejšnjega odstavka tega člena. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Škoda

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitno škodo, nastalo zaradi nepravilne oz. malomarne uporabe prodajalčevih izdelkov.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku oddaje naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v www.oreh.si ali www.oreh.eu elektronski trgovini in se lahko razlikujejo od rednih cen. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Dopuščamo možnost nenamerne človeške napake pri vnosu podatkov.

Postopek nakupa

 1. Za nakup se morate najprej registrirati.
 2. S pomočjo iskalnika (levo zgoraj) ali rubrik (leva stran), poiščete željeni izdelek.
 3. Kliknete na podroben opis izdelka.
 4. Za dodajanje izdelka na seznam, klinite na “V košarico”.
 5. Vpišete željeno količino, izberete barvo, velikost ali kakšen drug variabilen parameter in kliknete na puščico.
 6. V primeru, da ste z nakupovanjem končali kliknete na “K blagajni”.
 7. (V primeru, da želite dodati še kak izdelek, ponovite korake od 2 do 5.)
 8. Preverite svoje osebne podatke, prejemnika, način dostave in plačila, vpišite željen komentar in kliknite na puščico.
 9. (V kolikor želite preveriti vsebino nakupa ali spremeniti nakup, kliknite “Prikaži nakupovalno košarico”.)
 10. Preverite, če so vsi podatki pravilni (naročeni izdelki, naslov…) in kliknite na puščico.
 11. (V kolikor želite preveriti vsebino nakupa ali spremeniti nakup, kliknite “Prikaži nakupovalno košarico”. Če v tem koraku spletno stran zapustite, vaše naročilo ne bo oddano in podatki ne bodo poslani!)
 12. Na posredovan elektronski naslov boste prijeli potrdilo o naročilu.
 13. Na podlagi prejetega naročila OREH, Aleš Pliberšek s.p., izstavi račun, ki ga priloži dostavljenemu blagu.
 14. V primeru pošiljanja, blago dostavi Pošta Slovenije ali druga pogodbena dostavna služba.

* Izbrane izdelke si lahko kadarkoli ogledate, če kliknete na simbol košarice, ki se nahaja v zgornji menijski vrstici.

Sklenjeno pogodbo hrani ponudnik, kupcu je ob dobavi blaga priložen račun. Sklenjene pogodbe/računi se hranijo v skladu s pravilnikom in so kupcem dosegljive v primeru posredovane zahteve.

Evidence strank hrani OREH, Aleš Pliberšek s.p. in se ne posredujejo tretjim osebam. OREH, Aleš Pliberšek s.p. jih lahko uporabi za obveščanje svojih strank o akcijah in podobno. Stranke se lahko kadarkoli odjavijo iz liste za obveščanje.

Kodeks ravnanja

Naše podjetje razume svoje poslanstvo, kot poskus približati se najvišjim možnim standardom pri delu s strankami. Verjamemo v moč dogovora in sporazumnih odločitev. Še posebej smo pozorni na reklamacije, ki jih rešujemo hitro in v sodelovanju s stranko. V strankah vidimo predvsem ljudi, ki si z našimi izdelki želijo oplemenititi življenje, zato se trudimo, da je naša ponudba čim kakovostnejša.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora v 5 delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo in kupca obveščati, o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh vse spore rešiti sporazumno.