Čaj iz orehovih pregrad (20 g)

Čaj iz orehovih pregrad (20 g)

2,00

V orehovih pregradah je velika zdravilna moč. Ima močno baktericidno moč, preprečuje razvoj patogene mikroflore in krepi funkcijo ščitnice, ki je lahko vzrok za slabo spanje, potenje in razdražljivost. Poleg tega čaj iz orehovih pregrad spodbuja presnovne procese in pomaga pri zmanjševanju teže. Uporabljamo ga lahko tako za zunanjo in notranje zdravljenje.

Pakiranje: 20 g.

Orehove pregrade so skrbno prebrane ter so slovenskega porekla iz našega nasada orehov (KMG-MID kmetije: 100513263).

Opis

V orehovih pregradah je velika zdravilna moč. Ima močno baktericidno moč, preprečuje razvoj patogene mikroflore in krepi funkcijo ščitnice, ki je lahko vzrok za slabo spanje, potenje in razdražljivost. Poleg tega čaj iz orehovih pregrad spodbuja presnovne procese in pomaga pri zmanjševanju teže. Pitje čaja iz orehovih pregrad ima pozitivne učinke na funkcijo krvnih žil pri diabetikih tipa 2, zmanjšuje rave sladkorja v krvi in deluje preventivno za nastanek diabetesa tipa 2.

Orehove pregrade vsebujejo antioksidante, tanine in bioflavoide, ki pomagajo pri zdravljenju artritisa, hipertenzije (visok pritisk), sladkorne bolezni, bolezni prebavnega trakta, išiasa, driske, benignih tumorjev, prostate, tromboze, tuberkuloze, pomirjajo črevesno okužbo, uravnavajo prebavni sistem, zdravijo sečila ter lahko ubije rakave celice in pomaga pri zdravljenju levkemije. Največjo moč pa ima pri zdravljenju in uravnavanju delovanja ščitnice.

Rezultati številnih študij so pokazali, da obstaja v orehovih pregradah precej velika količina joda. Jod, juglon in karoten so naravne sestavine orehovih pregrad in imajo pozitivne učinke na človeški organizem in krepijo imunski sistem. Jod je element, ki je potreben za proizvodnjo ščitničnega hormon.

Orehove pregrade zdrobite in prelijete z vročo vodo in počakate 2 – 3 minute. Priporočeno je pitje ene skodelice čaja na dan.

(Vir: vemkajjem.blog.siol.net)  (Vir)

Pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom glede tveganja in neželenih učinkih.