Kombinacija orehov in medu je domače sredstvo za zdravljenje številnih bolezni in zdravstvenih stanj. Kar naredi to kombinacijo izjemno učinkovito, je visoka vsebnost pomembnih vitaminov, mineralov, beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov, ki jih imata tako med kot tudi orehi. Vse to je dovolj, da bi to mešanico morali redno in dnevno uživati.

med in orehi

Izboljšuje krvno sliko

Kombinacija medu in orehov je posebej ugodna za ljudi, ki imajo anemijo, saj izboljšuje krvno sliko. Zmešajte 30 žlic medu in 30 žlic mletih orehov s sokom ene limone. Dobro premešajte in shranite v steklen kozarec s pokrovom. Kombinacijo uživajte trikrat dnevno po eno žličko.

Znižuje krkvni tlak

S to kombinacijo se učinkovito zdravi tudi hipertenzijo, visok krvni tlak. Pet žlic medu zmešamo s 100 g orehov in vsak dan uživamo po eno žlico.

Proti glavobolom

Namesto, da jemljemo protibolečinske tablete, vsak dan, dvakrat na dan pojemo pol žlice orehov in pol žlice medu, za boljši učinek pa eno žlico medu in eno žlico orehov. Orehi vsebujejo številne živčne spojine, melatonin in omega-3 maščobne kisline, vključno z vitaminom E in folno kislino. Raziskave kažejo, da orehi pripomorejo k zdravju možganov in tudi glavobolov.

Proti nespečnosti in razjedam

Zavrite 20 g mletih orehov v vodi in med tem dobro mešajte. Dobili boste mleku podobno tekočino, ki ji dodamo dve žlici medu. Dve žlici te mešanice zaužijemo pol ure pred vsakim obrokom vsak dan.

(Vir: utrinek)